1394/03/20

VULCANO BUONO CENTER

اشتراک گذاری

رنزو پیانو Renzo Piano هدف اصلی در طراحی مجتمع تجاری ولکانو Vulcano Buono Center و مخصوصاً پلازای مرکزی آن را خلق بستر و زمینه ای مناسب با فضایی کافی که فعالیت ها و تقابلات اجتماعی در آن رخ دهد، بیان می کند. در واقع این مجتمع چند منظوره، نمونه ای مدرن از بازارهای سنتی شهر "ناپل" Napoli در ایتالیا Italy است. مقامات منطقه ای، بنای طراحی شده را عاملی در جهت بهبود وضعیت تجارت و اشتغال زایی نولا Nola دانسته و سرمایه گذاران تجاری، آن را دارای پتانسیل کافی در جهت کسب بالاترین درآمد می دانند. این مرکز تجاری در حاشیه شهر و بر روی زمین مسطحی واقع در منطقه نولا Nola ساخته شده که به سبب نام و فرم تپه مانندش تداعی گر کوه های آتشفشان می باشد. حجم مخروطی شکلی که به نظر می رسد در زمین فرو رفته با گشایشی به قطر 160 متر و ارتفاع 25 تا 41 متر از چمن و گیاهان منطقه پوشیده شده است. ساختار این توده وسیع که از بتن آرمه ساخته شده و با چمن پوشیده شده است. این آتشفشان مصنوعی را در محیط پیرامونش پنهان می کند و بدین ترتیب پروژه را با بستر و زمینه آن پیوند می زند. 

در طرح این بنا، رنزو پیانو منبع اصلی ایده و الهام خود را طبیعت پیرامون معرفی می کند. مرکز بنا در واقع به مثابه دره ای مصنوعی است که فرم سینوسی شکل آتشفشان های ناپل را در ذهن تداعی می کند. در مرکز بنا، میدانی با فرم دایره، جانمایی شده که پلازای قدیمی ناپل را که در گذشته، برپایی مراسم و رویدادهای جمعی در آن به وقوع می پیوسته، در اذهان شهروندان زنده می کند. معماری بنا با تعریف فضاهای عمومی که تعاملات اجتماعی را میسر می سازد، گویی عرصه ای است که به نوعی آمیزش و با هم بودن مردم را جشن می گیرد و برخلاف ظاهر عبوس اکثر مجتمع های تجاری، بسیار پویا و با نشاط جلوه می کند. این مجموعه شامل هتل، سینمایی مجهز به چندین پرده نمایش، مرکز ورزشی، دفاتر اداری، سوپرمارکتی بسیار وسیع، 155 واحد تجاری کوچک و رستوران هایی است که در سه تراز پیرامون فضای باز مرکزی بنا، جانمایی شده اند. دسترسی به بنا از طریق پنج گذر که به طور شعاعی سازمان دهی شده اند، میسرگردیده است. در سوی دیگر این گذرها 3500 فضای پارک خودرو در پیرامون بنا قرار دارد. 

شبکه مسیرهای دسترسی در داخل بنا توسط واحدهایی که با فرمی نیم دایره و حلقه مانند در وسط راهروها جانمایی شده اند، تعریف شده و وجود همین راه ها دسترسی به واحدهای تجاری را از دو جبهه میسرکرده است. چنانچه در تصاویر مشاهده می شود، در فصل مشترک میان این گذرهای فرعی و راهروهای اصلی چندین فضای مکث با ارتفاعی دو برابر نسبت به سایر فضاها جهت استراحت مخاطبین و نیز ایجاد ارتباط بصری میان طبقات طراحی شده است.

برگرفته از:
طالبیان نیما، آتشی مهدی، نبی زاده سیما، چاپ اول پاییز 1389، مجموعه کتب عملکردهای معماری – "مجتمع تجاری"، نشر کتابکده تخصصی معماری و شهرسازی کسری - حرفه : هنرمند، کتاب هشتم.

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.