1394/10/08

MIDDELFART SAVINGS BANK

اشتراک گذاری

پروژه ي دفتر مركزي بانك ميدلفارت Middelfart Savings Bank توسط گروه معماري 3XN درسال 2010 در كشور دانمارك Denmark انجام شده است. معماران در طراحي اين پروژه كه در زميني به مساحت 5000 مترمربع واقع است،‌ مواردي همچون طراحي محيطي پويا،‌ شاد و مطبوع، ديد و منظر مناسب،‌ كاهش مصرف انرژي و امكان توسعه ي طرح درسال هاي آتي را در نظر گرفته اند. اما نكته اي كه علاوه بر اين موارد در طراحي دفتر مركزي ميدلفارت شاخص بوده و اين پروژه را از ساير پروژه هاي طراحي بانك متمايز مي سازد، ‌سقف بزرگ آن است كه تمامي طبقات را به صورت يك تكه پوشش مي دهد. اين سقف كه از جنس چوب مي باشد،‌ داراي بازشوهاي فراواني بوده كه با توجه به نحوه ي طراحي پلان و طبقات، علاوه بر اينكه در طول روز نور مناسب و كنترل شده اي را به فضاي داخلي وارد مي كند،‌ ديد و منظر مناسبي را هم به سمت دريا و بندر -براي تمامي طبقات، چه بالا و چه پايين- فراهم مي آورد. هشتاد و سه منشور طراحي شده در سقف به عنوان نورگير، ‌سقفي ديدني و هندسه اي جذاب خلق كرده اند كه از تابش مستقيم و شديد نور خورشيد نيز جلوگيري مي كنند. 

ساختمان بانك با دقت زيادي هماهنگ با محيط اطرافش طراحي شده است، به گونه اي كه ديد به ساختمان از يك جانب از سمت روستا بوده كه در اين حالت توجه به ابعاد،‌ مقياس و شكل شيب دار سقف ها و پنجره هاي سقفي آنها قابل توجه و مورد تأكيد قرار گرفته است و از جانب ديگر، بناي بانك رو به سمت بندرگاه دارد كه معمار را براي اجراي طرحي نو همراه با ديدي وسيع و مطلوب تشويق مي كند. با توجه به وي‍ژگي هاي كلي طرح، بناي دفتر مركزي بانك تبديل به حجمي با تعادل ظريف بين زيبايي،‌ كارايي، معاصر و نو بودن شده است . 

بخش اصلي ساختمان، سرسراي ورودي وسيع آن مي باشد كه فضاهايي مانند كافي شاپ، كتاب فروشي و ميز پاسخ گويي به مشتريان روزانه ي بانك در اين قسمت قرار دارند. ساير قسمت هاي ساختمان، تراس هايي جدا از هم هستند كه به سرسراي اصلي و به يكديگر اشراف و ديد بصري دارند. اين تراس ها توسط پلكان هاي وسيعي به يكديگر متصل شده اند كه با توجه به طراحيِ آنها فضاي مناسبي براي نشست هاي غيررسمي نيز محسوب مي شوند. در نهايت، تيم طراحان 3XN در اين ساختمان به منظور ايجاد و توسعه ي مقوله ي پايداري، از جديدترين فناوري هاي روز و نوآوري هاي معماري پايدار استفاده كرده است . سيستم گرمايش و سرمايش در اين ساختمان، ‌با توجه به جرم و توانايي بتن در تنظيم درجه ي حرارت اتاق ها به وسيله ي جذب و انتشار گرما صورت مي گيرد؛ ‌به اين صورت كه از عرشه هاي بتني پيش ساخته اي استفاده مي شود كه لوله هاي پلاستيكي در آنها تعبيه شده است. اين سيستم باعث كاهش مصرف انرژي براي گرم كردن فضا تا 30 درصد و مصرف انرژي براي سرمايش و تهويه ي مكانيكي تا 85 درصد، و در مجموع منجر به كاهش 30 تا 50 درصدي مصرف انرژي خواهد شد.

برگرفته از:
قبادی ساکی، الهه، زمستان 1393، شماره 35، "فصلنامه هنر معماری".
www.archdaily.com
www.openbuildings.com
www.bustler.net

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.