1395/04/14

FRANCE PAVILION EXPO 2010

اشتراک گذاری

غرفه معماری فرانسه كه "شهر احساسات" نامیده می شود، ‌توسط ژاك فریه  معمار و استاد دانشگاه طراحی شده است. این غرفه كه در میان آب قرار گرفته است با یك سازه داربست مانند از جنس بتن پوشیده شده است. در داخل غرفه یك حیاط مركزی وجود دارد كه دیوارهای روینده در اطراف آن بازدیدكنندگان را از كنار حوض ها و فواره ها به بام سر سبز هدایت می كند. بازدیدكنندگان همچنین می توانند با استفاده از پله برقی به بالای این بام بروند تا از چشم اندازی زیبا به حیاط مركزی در پایین لذت ببرند. 

با استفاده از پیشرفته ترین تكنولوژی ها و مصالح ساختمانی، این غرفه بازتابی است از مدرنیته، پویایی و نوآوری های صنعتی فرانسه و در عین حال كیفیت زندگی شهری در آن كشور را نشان می دهد. هدف این غرفه تبدیل شدن به الگویی است در زمینه بازیافت و بهره وری انرژی برای یك "پروژه بزرگ معماری فرانسوی در چین" است. 

 غرفه فرانسه مانند قصر شناوری به نظر می رسد كه به زیبایی با ریتم آب همخوانی پیدا كرده است. كل سازه در یك شبكه توری مانند بزرگ از جنس نوعی بتن خاص پیچیده شده كه در عین حال دیوارهای روینده سبز و حوض های داخلی و خارجی را نمایان می كند. 

در مركز این سازه باغی به سبك فرانسوی قرار دارد كه جویبارها در اطراف آن جاری اند. فواره ها و حوضچه های آبی، فضا را خنك می كنند و در آن بازدیدكنندگان از آواز پرندگان، بوی خوش گل ها و طعم خوش غذا در زیر نور خورشید در میان محیط آبی لذت می برند. این باغچه ها نقطه عطف معماری این غرفه اند.

در "شهر حسی" بازدید كنندگان شكوه و عظمت فرانسه را از طریق حواس پنجگاه خود درك می كنند. آن ها می توانند نقاشی،‌ باغسازی، ‌بوی خوش عطرهای فرانسوی و طعم واقعی دست پخت فرانسوی را تحسین كنند. آب خنك حوضچه ها و فواره ها را لمس كنند و به تماشای قطعاتی از فیلم های كلاسیك فرانسوی بپردازند. طراحی این غرفه، تجسمی است از كانسپت تعادل، كه به این وسیله تعداد زیادی ویدئو پروژكتور، ‌تصاویر متحرك، خطوط پیرامونی غیرمعمول و امواج بازتاب شده در پس زمینه مهیا شده تا به این غرفه زندگی ببخشد. 

غرفه فرانسه واكنشی است در برابر معماری برخی ساختمان ها به ویژه در حومه و شهرك های اقماری شانگهای، كه بیشتر بر بازدهی انرژی تأكید دارند تا حس زیبایی شناسی در طراحی. در مقابل،‌ غرفه فرانسه یا "شهر احساسات" ‌چه از طریق نمایشگاه های خود و چه از طریق معماری آن،‌ كه توسط یك استخر آب احاطه شده و ویژگی های باغ سبز عمودی در آن، ظهور (یك ایده شهرسازی جدید) را مطرح می نماید. 

شبكه های فولادی و قاب شیشه ای با عناصر بتنی كه مانند یك شبكه نور را در قسمت بیرونی، ‌فراهم می كند،‌ اجازه می دهد تا نور طبیعی به درون بنا نفوذ كند. در این ساختمان هیچ محدودیت بارزی بین معماری و منظرسازی وجود ندارد. 

مسیر نمایشگاه در غرفه به آرامی با یك رمپ شیب دار از ورودی غرفه در اطراف باغ سازمان یافته است. غرفه است بر اساس مفهوم "شهر احساسات" ‌طراحی شده است، جایی كه 6 حواس برتر وجود دارند: چشایی، بویایی،‌ لامسه، ‌شنوایی، بینایی و تعادل جنبش.  این غرفه بیش از آن كه بر تضادهای بین میراث سنت و مدرنیته در زندگی متمركز باشد بر نگرشی خاص بر هنر زندگی شهری در قرن 21 تأكید دارد. 

باغ به عنوان یكی از مهم ترین عناصر هویت بخش ساختمان غرفه در نظر گرفته شده است آژانس منوده ( طراح چشم انداز غرفه فرانسوی) برای انتخاب باغ "سبك فرانسوی" برداشتی نوین از باغ ورسای را در شانگهای ارائه نموده است،‌ كه نمود بارزی از سبك باغ های فرانسه است. بدیهی است این طرح یك كپی ساده و رونوشت برابر اصل از باغ ورسای نیست. در واقع جهت دید از بالا در باغ ورسای،‌ در طراحی آژانس منوده تغییر یافته و باغ غرفه فرانسوی به صورت دید از پایین طراحی شده است. 

باغ یكی از نقاط مشترك میان معماری فرانسوی و چینی می باشد. به منظور پیدا كردن یك ایده باشكوه آژانس منوده با استفاده از دفتر خود در شانگ های، به ظرفیت واقعی انطباق این مشتركات در زمینه های مختلف فرهنگی دست یافت. غرفه فرانسه بازگشت به باغ ورسای به سبك فرانسوی است، ‌اما با عناصری از باغ چینی. باغ فرانسوی در خارج از حصار و مستقل است اما باغ چینی در درون یك فضای محصور بوجود می آید. همچنین برای بوته ها و درختچه های بكار رفته در طراحی غرفه، در پژوهش های انجام شده از گیاهان محلی با در نظرگرفتن شرایط بومی و آب و هوایی شانگهای بر نقاط مشترك باغ هر دو كشور تأكید شده است. غرفه همچنین دارای پانل بندی خورشیدی است و انرژی ساختمان از این پانل ها تأمین می شود.

غرفه فرانسه از نظر فرم و فنآوری منحصر به فرد است. افزون بر آن با اختصاص 50 میلیون یورو بودجه از طرف دولت فرانسه برای این غرفه ملی كه از میان 49 طراحی دیگر انتخاب شده است، ‌از نظر اعتبار ساخت نیز در میان غرفه سایر كشورها نیز ركورد دار است. ماكت غرفه به همراه ماكت سه اثر دیگر كه در رقابت برنده جایزه شده بودند، در شانگهای به نمایش گذاشته شده است.

برگرفته از:
وکیلی، نیما. کوهی فر، فرناز، "غرفه فرانسه"، فصلنامه فرایند معماری، دی و بهمن ماه 1389، شماره 14 و 15.
www.archdaily.com
www.dezeen.com
www.peterguthrie.net

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.