1395/06/29

LUXEMBOURG PAVILION EXPO 2010

اشتراک گذاری

در فوریه سال 2009، فرانکویس والنتینی، از معماران برجسته لوگزامبورگی طرح غرفه لوگزامبورگ برای نمایشگاه شانگهای را در بخش جنوبی رودخانه هوانگ پو Huangpu آماده کرد. والنتینی تصمیم گرفت تا یک محیط افسانه ای تحت تأثیر این جمله "کوچک نیز زیباست" در داخل سایت نمایشگاه ایجاد کند. 

غرفه لوگزامبورگ با ارتفاع 20 متر در زمینی به مساحت 3 هزار مترمربع قرار گرفته که حدود 1300 مترمربع آن مربوط به بخش نمایشگاهی غرفه است. والنتینی تأکید دارد که این یک سازه کوچک با عنوان "کوچک نیز زیباست" به خوبی می تواند هویت خاص کشورش را با عنوان "قلب سبز اروپا" نشان بدهد. او یک تصویر واضح و روشن از کشور خود که به کشور برج و باروها مشهور است ایجاد کرد. این برج و باروها در درون مناظر طبیعی از جنگل های عظیم و رودخانه های اطراف آن ها قرار گرفته اند و گونه ای زیبایی را ایجاد نموده اند که فقط در داستان های افسانه پریان قابل تجسم و مشاهده است.

کانسپت و ایده طراحی از ترجمه چینی  کلمه لوگزامبورگ با نام "لوسن باو" یعنی جنگل و برج و بارو نشأت گرفته است و فرم کلی آن از برج های قرون وسطایی الهام گرفته شده است. کل غرفه توسط دیوارهای سبز به همراه ایجاد تصویری از جنگل پوشیده شده است و برج نیز توسط آب های موجود در اطراف آن محیط شده است. 

والنتینی خودش امیدوار به ساخت یک محیط همراه با طبیعت و انسان بود بر روی پشت بام سبز بازدیدکنندگان بر روی نیکمت ها نشسته و استراحتی می کنند در حالی که از منظر زیبای اطراف لذت می برند. آنان می توانند بازی کنند و حتی از غذاهای خوشمزه لذت ببرند. 

در مورد ساخت بنا باید گفت که والنتینی و گروه او از فلز، چوب و شیشه به عنوان مصالح اصلی برای ساخت استفاده برده اند. تنها از نوعی فلز که در مقابل شرایط جنوبی مقاوم باشد استفاده کردند بنام کورتن، در نتیجه هیچ گونه رنگ و پوشش خاص برای نمای خارجی لازم نبود علاوه بر این ها موضوع مهم این بود که تمامی مصالح استفاده شده قابل بازیافت بودند، کارکرد و عملکرد نوع جدید فلزی که استفاده شده باعث ایجاد یک بنای تندیس تولید گونه و مجسمه مانند شده است. 

ویژگی های پایداری، کارکرد و بازده موثر بسیار به ارائه تصویری از لوگزامبورگ در اذهان کمک می کند که مربوط به 120 سال تولید فولاد در این کشور است. تولید فولاد و فلز در لوگزامبورگ یکی از ارکان اقتصادی این کشور به شمار می رود. 

یک فضای ویژه برای تعاملات فرهنگی در مرکز برج در نظر گرفته شده است که اطلاعات سمعی و بصری را بین لوگزامبورگ و شانگ های مخابره می کند تا به یک تعامل بین دو کشور و دو فرهنگ که از اهداف پنهان نمایشگاه است دست یافته شود.

طرح ایجاد شده نشان دهنده شهرت و اعتبار لوگزامبورگ به عنوان قلب سبز اروپا می باشد که نوعی از توسعه پایدار را به نمایش گذاشته است. این بنا از فلز و چوب و شیشه و تمامی مصالح تجددپذیر ساخته شده است، بنای غرفه یکی از بهترین نمونه های زندگی راحت و مدرن می باشد.

برگرفته از:
نظرزاده، احسان، "غرفه لوگزامبورگ"، فصلنامه فرایند معماری، دی و بهمن ماه 1389، شماره 14 و 15.
www.archdaily.com
www.dezeen.com
www.architonic.com

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.