1393/01/16

YAS HOTEL

اشتراک گذاری

هتل یاس Yas Hotel یک مجموعه 85,000 مترمربعی و یکی از مهمترین مشخصه های طرح توسعه 36 میلیون دلاری، به عنوان یک تفرجگاه ساحلی و همچنین دارای مسیر مسابقه فرمول یک در محیط اطراف می باشد.

شرکت طراح، یک نشانه شهری با عناصر کلیدی متفاوت و موثر و با بهره گیری از الهامات گسترده از ایستایی و فرم های سازگار شده با سرعت، حرکت و نمایش باشکوهی از هم نشینی هنروری و زوایای هندسی شکل گرفته بر پایه هنرهای اسلامی باستانی و هنرهای دستی را طراحی کرده اند.

زمانی که هانی رشید Hani Rashid و لیز آن کوچر Lise Anne Couture رقابت برای طراحی یک هتل لوکس 500 اتاقه و همچنین تفرجگاه ساحلی در ابوظبی Abu Dhabi را برنده شدند، برنامه ریزی شرکت این بود:

ایجاد و خلق یک مجموعه نمادین، به دور یک مسیر مسابقه ی فرمول یک و تکمیل و اتمام آن در نوامبر 2009، یعنی زمانی که ابوظبی میزبان مسابقات جایزه بزرگ (Grand Prix) بود.

هانی رشید Hani Rashid مدیر اصلی پروژه هتل یاس Yas Hotel  مدت ها به دنبال این مورد بود که آیا می تواند سازه ای طراحی کند که به سرعت حرکت کرده و تغییر حالت دهد؛ رشید Rashid سازه ای را می خواست که دیدنی، جذاب، خارق العاده و بی نظیر در دنیا باشد. 

فاز اول این طرح بلند پروازانه شرکت "آلدور" Aldar Properties PJSC  ( کارفرمای پروژه)، تبدیل 10 مایل مربع از بیابان های میان کویر به یک مکان توریست پذیر بود که تداعی کننده هیجان سرعت یک رویداد بزرگ، مثل مسابقات سرعت باشد که زندگی را در آن جشن می گیرند؛ اگر شما راننده مسابقات سرعت فرمول یک باشید، خواهید دید که مسیر مسابقه، هتل را به دو نیم کرده است.

کار کردن در پروژه ای با محدودیت زمانی باعث شد که معماران یک طرح پویا و مبارزه جو را طراحی کنند؛ در نتیجه هتل، از یک جفت سازه ی بیضوی (که به صورت عمود بر هم قرار گرفته اند) با ساختمان 12 طبقه ای که دو پوسته دارد و ستون هایی که در آن به وسیله فولادی ظریف به هم متصل شده اند و همچنین پنل های شیشه ای و حباب هایی که نور را تعدیل می کنند شکل گرفت.

موضوعی که به سرعت مطرح شد تولید و ایجاد ابزاری برای کنترل گرما در ساختمان بود؛ به همین دلیل "رشید Hani Rashid " و "کوچر Lise Anne Couture" همکاری با متخصصین BMI در موسسه فناوری " گهری Gehry" و مهندسین شرکت "Bergermanr  Schlaich" در اشتوتکارت را برای توسعه ساختار مستقل بیرونی را آغاز کردند.

هریک از پنل ها دارای سایز، شکل و زاویه شیب منحصر به فرد خود است. برای به حداکثر رساندن کارایی این استخوان بندی خارجی پیچیده با استفاده از نرم افزار CATIA، همچنین از تکنولوژی "گهری Gehry" و از همکاری با دانشگاه تکنولوژی وین و همچنین مهندسین آروپ "Arup" بهره برده اند.

این ساختار شامل 5389 قطعه نوری شکل لعاب داده شده و پنل های شیشه ای که در قاب هایی از جنس استیل قرار گرفته اند، می باشد. این سازه ی صدفی توری شکل، به عنوان وسیله ای برای جلوگیری از ورود نور آفتاب و همچنین نوعی کنترل کننده حرارت در تمام سازه است؛ همچنین این سطح چند وجهی، جلوه ای از انعکاس زیبایی و درخشش نور خورشید، در سطح شیشه ای، در طول روز را فراهم می کند. بعد از اینکه معماران این پوسته صدفی توری شکل را نصب کردند، تیم طراحی متوجه شد که این سازه، دارای این پتانسیل است که به عنوان توالی دهنده ی نور عمل کند.

"رشید  Rashid"  توضیح می دهد که در این زمان همکاری با شرکت نورپردازی "آروپ" را شروع کردیم؛ به عنوان یک معمار، مهمترین دغدغه ما این بود که از ایجاد یک سبک نورپردازی به شیوه ی آنچه در لاس وگاس صورت می گیرد اجتناب کنیم.

همکاری و ارتباط نزدیک آن ها با طراحان شرکت آروپ، برایان استیسی "Brian Stacy" و ریچارد فیشر "Richard Fisher" باعث خلق یک برنامه ی ماهرانه ی نورپردازی بلندپروازانه شد که به سرعت برای رهگذران و تماشاچیان آشکار نخواهد شد؛ آن ها این نکته را یادآور می شوند که این نورپردازی یکی از پیشرفته ترین سیستم های آروپ است که تا کنون تولید شده است؛ آنچه که این نورپردازی را زیبا می کند این است که سیستم روشنایی آروپ می تواند تصاویر متحرکی را به عنوان داده های رنگی وارد سیستم کند.

با آغاز غروب خورشید، شبکه ی صدفی شکل پوسته ای نما، تبدیل به یک منبع نور در شهر می شود، 5800 چراغ درخشان LED که هر کدام شامل 144 حباب هستند روشن می شوند؛ گاهی رنگ ها ساکن هستند، زمان هایی امواج در ساختمان در حرکتند و این بسیار خارق العاده و بی نظیر است؛ با روشن شدن این منابع نورانی، هتل یاس Yas Hotel تبدیل به یک شب تاب یا جسمی فروزنده در دل شب شده است.

دیواره ی داخلی این ساختمان مانند عایق صوتی عمل می کند و هتل را از آلودگی صوتی ناشی از صدای هواپیماهای مسافربری و غرش اتومبیل های مسابقه ای حفظ می کند و دیواره ی خارجی آن شامل پوسته شبکه ای شکلی است که نور خورشید در عبور از آن می شکند و همزمان می تواند حجمی از اثرات خنک کننده را تولید کند.

از دیدگاه زیبایی شناختی (بصری) این مجموعه غیر عادی، خالق یک نشانه شهری است.

"رشید" Rashid معتقد است که پنل های تور بافی شده به شکل یک الماس درخشان، سازه را پوشانده اند و تداعی کننده الگوهای تزئین شده ای است که در معماری سنتی اسلامی یافت می شود؛ "رشید Rashid"  پی برده است که تور صورت، (منظور پوشش و حجابی است که زنهای عرب دارند) یک مفهوم زیباشناسی محلی است. 

در طراحی این سازه، هفت الگوی دیجیتال برای کنترل سیستم روشنایی سازه در نظر گرفته شده که بیشتر بر پایه ی محیط و جو اطراف است، مانند وقتی که امواج اقیانوس، آرام حرکت می کنند.

برگرفته از:
زمستان 89، "هتل یاس"، فصلنامه طراح، شماره 2.
www.archdaily.com
www.designboom.com
www.bustler.net
www.contemporist.com

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.