1395/07/17

EGYPT PAVILION EXPO

اشتراک گذاری

تم غرفه مصر به اصول نظریه آشوب اشاره دارد، پیش فرض اصلی و کلیدی نظریه آشوب این است که (در هر بی نظمی، نظمی نهفته است). به این معنا که نباید نظم را تنها در یک مقیاس جستجو کرد؛ پدیده ای که در مقیاس کوچک و محلی، کاملاً تصادفی و غیر قابل پیش بینی به نظر می رسد، چه بسا در مقیاس بزرگ تر، کاملاً پایا و قابل پیش بینی باشد. 

یکی از اصولی که این نظریه بیان می کند این است که در طبیعت هیچ چیز قابل پیش بینی نیست، حتی اگر موانع اساسی در سر راه تداوم بقای زندگی قرار داده شد زندگی ادامه خواهد داشت به دلیل این که حیات راه خود را خواهد یافت. اگر با دقت بسیار زیاد شرایط را کنترل کنیم، به این دلیل که خود ما نیز جزئی از مسأله هستیم، دچار اشتباه خواهیم شد. 

در این جا اصل دوم نظریه آشوب یعنی (زندگی، راه خود را برای بقا خواهد یافت) در مورد شهرها و به طور خاص برای شهر قاهره که یکی از پرجمعیت ترین شهرهای جهان سوم با مشکلات عدیده شهری است به کار رفته است. 

بنای غرفه 

نمای بیرونی غرفه با یک حرکت موجی شکل و فرمی مدرن عمدتاً با دو رنگ سیاه و سفید پوشانده شده است. در فضای داخلی نیز بر اساس همین حرکت موجی شکل فضاها تقسیم بندی شده است و بازدیدکنندگان از بین این عناصر، فضاهای داخلی غرفه را مشاهده می کنند. کانسپت اصلی نمای غرفه و فضاهای داخلی آن بوسیله زاها حدید معمار سرشناس تهیه شده و بوسیله قطعات فایبرگلاس بر روی نمای بیرونی اجرا شده است. 

در مقایسه با معماری غرفه های دیگر کشورهای شمال آفریقا همانند الجزایر، تونس و مراکش طراحی غرفه به گونه ای انتخاب شده است تا تصویری مدرن و غربگرا را از مصر به نمایش بگذارد و کمتر از معماری و جلوه های فرهنگ آفریقایی یا مدیترانه ای، در غرفه و نمایشگاه آن اثری می توان مشاهده نمود. فیلم ها، تصاویر و پروژه های معرفی شده در خصوص آینده قاهره و مصر نیز بیشتر بر تصویر مدرنیزه شده مصر تأکید دارد. 

نمایشگاه 

عناصر به نمایش گذاشته شامل اشیای تاریخی مصر باستان، فیلم و تصاویر سه بعدی هستند که سابقه ی طولانی و فرهنگ غنی مصر را به نمایش می گذارد. غرفه مصر به بررسی چگونگی مواجه شدن شهرها با چالش های گوناگون در حال و آینده، مبتنی بر تجارب گذشته استوار است. در این زمینه با نمایش گوشه هایی از تاریخ 7000 هزار ساله این سرزمین با عنوان  "مصرباستان" و "آثار باستانی مصر"  بر اهمیت قاهره، پایتخت کشور با عنوان مادر (شهرهای) جهان بر نقش تأثیر این شهر و دوره های تاریخی آن بر مصر و مناطق اطراف آن تأکید شده است. 

در یک اقدام کم نظیر 8 تندیس تاریخی از فرعون های مصر همانند تندیسی از سنگ آهک مربوط به شاه Nebenhia و همسرش ملکه Bakiarti و مجسمه گرانیتی شاه Mirren Petah ( از خانواده 19) مجسمه از ماسه سنگی پادشاه آمنهوتپ Amenhotep چهارم و آمنهوتپ دوم (از حاکمان خانواده 18) برای نمایش به چین منتقل شده است.

برگرفته از:
www.expo2015-milano.blogspot.com
www.metstudio.com

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.