1392/09/25

درس واره شماره 2- استفاده از تکنولوژی سبز در معماری

اشتراک گذاری

 چکیده
الگوهای نادرست رفتاری، محیط طبیعی را ویران می کند درحالیکه برای دوره طولانی بقا، طی نسلهای آتی به آن وابسته ایم. تکنولوژی سبز عملی است برای حل مشکلاتی که طی آن منابع طبیعی قبل، بعد و طی پروسه تولید و ساخت، به کمترین حد آسیب می بیند به علاوه مصالح مفید بوده و قابل بازگشت به چرخه طبیعت می باشد. صرفه چوبی درانرژی، مسائل زیست محیطی، بهینه کردن پروسه تولید مصالح، بهره گیری از اصول معماری بومی و استفاده از فضای سبز برای کمک به حفاظت محیط زیست از پیامد های تکنولوژی سبز می باشد. با بررسی فناوری های روز دنیا در زمینه های مختلف ساختمانی به منظور ایجاد آسایش بیشتر و صرفه جویی در هزینه ها بخصوص در مصرف منابع انرژی بهره های فراوان برده می شود و تلفیق آن با معماری سبز در راستای پیشبرد این مبانی استفاده های زیادی در آینده خواهد شد .

 مقدمه
تکنولوژی سبز برخاسته از معماری سبز و آن نیز از معماری پایدار میباشد که این نیز نیاز انسان امروز درمقابل پیامدهای سوء جهان صنعتی و مصرفی عصر حاضر است . حفاظت از انرژی، استفاده از اقلیم در هنگام طراحی ، کاهش استفاده از منابع تجدیدناپذیر، احترام به استفاده کنندگان از فضا، احترام به سایت و کل گرایی از اصول معماری سبز می باشد. معماری و فن آوری می توانند از یکدیگر یاد بگیرند، درمعماری های تک یا منطق خشک تولید کلان و استفاده بی حد و اندازه از تکنولوژی و تلفیق با کارکرد گرایی شدید، منجر به محیط های خنثی وبی مصرف شد. حساسیت در برابر چنین وضعیتی روابط گسترده تر از جمله ساخت مکان، مصرف انرژی، شهرسازی و آگاهی زیست محیطی را بوجود آورد بطوری که امروزه اکوتک تلفیق طبیعت را درمقابل های تک  قرار داده است. 
با توجه به مصر ف بی رویه انرژی های تجدیدناپذیر و آسیبهای زیست محیطی، وضعیت انرژی جهان درمرحله بحرانی قرار دارد که چاره اندیشی دراین زمینه راهگشایی برای بقا و حفظ محیط برای نسل آینده خواهد بود. رابطه انسان با جهان طبیعی به دلیل رخ دادن طیف وسیعی از بحرانهای محیطی در رده مقوله های خاص و گاه آزار دهنده درآمده است. دراین مکان فکر استفاده از تکنولوژی های نو در ساختمان سازی برای بهبود وضع موجود امری ضروری می باشد. با توجه به فناوریهای نوین درساختمانها، کاربرد فناوری نانو در تحول سایر فناوری ها، تاثیر بسزایی در صنعت ساختمان سازی دارد. امروزه کشورهای مختلف با بهره گیری از فناوری نانو و تلفیق آن با سایر تخصص ها به دستاوردهایی رسیده اند که از آن جمله می توان به هزینه های تولید و نگهداری کمتر، مصرف انرژی پایین و تولید انرژی و همچنین طول عمر بیشتر اشاره کرد، فناوری نانو معیارها و استانداردهایی را بوجود می آورد که کشورهایی که درتولید محصولات آن تاخیر داشته باشند نمی توانند جایگاهی مناسب درعلم و آینده داشته باشند. درسطح وسیع، موضوع توسعه پایدار و استفاده از فناوری نانو در راس برنامه اکثر کشورها قرارگرفته است. درساختمان های سبز همگرایی بین نانوتکنولوژی و حساسیت محیطی وجود دارد.

نمونه ای از کاربرد نانو درساختمان سبز
فضاهایی که ما اکنون در آنها زندگی می کنیم به اندازه کافی از اصول معماری سبز استفاده نکرده اند، آگوستینا اوتگوی درجهت یافتن راهکارهای جدیدی برای ساخت ساختمان های سبزتر و کم مصرف تر، ایده NANO VENT – SKIN یا NVS رامطرح می کند. طرح وی ، پوشاندن ساختمان ها با یک پوستۀ مشبک آلی است که ازتوربین های بادی میکرونی تشکیل شده است. نظر وی بر این بود که به جای تلاش برای ساخت این توربین های بسیار بزرگ که همواره نیاز به بزرگ تر نمودن آن ها وجود دارد می توان از یک سیستم با مقیاس کوچک استفاده کرد و آ نرا بر روی اشیا و ساختمان های کنونی نصب  کرد و این ساختمان ها با پوششی که همانند یک گیاه خزنده است، پوشش دهی شود.



ازآنجایی که اوتگوی به دنبال ساخت سیستمی بود که صد درصد آلی باشد به تحقیق دربارۀ فرصت های موجود در فناوری ناتو پرداخت و همچنین ایده ی ساخت آسمان خراشی با پوسته نانویی مطرح نمود. این ایده نشان می دهد که چگونه NVS می تواند برروی طرح ها و ایده های جدید مورد استفاده قرار گیرد. درشکل پوسته نانو ونت در تونل های بزرگراه ها برای نیروی جریان برق استفاده شده است . نانو ونت اسکین در ساختمانهای موجود برای تولید جریان الکتریسیته و در جاده های مانع دار که هیچ دسترسی به برق نیست نیزاستفاده می شود.


 

دور تونل های قطار لایه ای از NVS پیچیده شده تا از باد تولیدی برای سرعت بخشیدن به تولید جریان برق لامپ های ایستگاه بعدی استفاده شود. 
 
امروزه بحث ها به طرف موضوعات علمی می رود که درتغییر شکل دادن ارگانیسم ها و موجودات زنده نقش والایی را ایفا می کنند. طبیعت یک مرکز تحقیقاتی چندین میلیون ساله است که پر از آزمون و خطاست. هر چقدر که ما بیشتر یاد می گیریم و از این مرکز اطلاعاتی بزرگ استفاده می کنیم کمتر به سوی راه حل هایی پیش می رویم که پایانی جز مرگ ندارد. ما نمی توانیم طبیت را توسعه دهیم طبیعت خودش این توسعه را ایجاد کرد. حتی بعضی اوقات که بشر سعی در خراب کردن و نابودی آن داشت طبیعت خودش دوباره ساخته می شد. 
NVS سعی ندارد که طبیعت را دوباره سازد و یا تغییر شکل دهد بلکه فقط سعی می کند به عنوان یک ادغام  چیزهای مختلف به انرژی، جذب و انتقال دست پیدا کند، چیزی که هیچ وقت در طبیعت یافت نخواهدشد. NVS امکاناتی را فراهم می کند تا از دانش گونه ها و منابع مختلف استفاده کند و آنها را به یک مفصل وصل کند جایی که 3 راه مختلف جذب و انتقال انرژی با هم همزیستی داشته باشند. با استفاده از کارخانه جات نانو با سازمان های مهندسی محیطی به عنوان روش تولید NVS انواع ارگانیسم ها و سازمان های کوچک  که برای جذب و انتقال انرژی حتی از محیط می باشند را باهم ادغام می نماید. چیزی که از این ادغام ارگانیسم های زنده به دست می آید پوسته ای است که 2 تا از بزرگترین منابع انرژی سبز زمین را به هم پیوند می دهد : نور و باد .

 

هر کدام از این توربین های بادی 25 میلیمتر طول و 10/8 میلیمتر عرض دارند.

همچنین مزیت دیگری که استفاده از این ارگانیسم های زنده وجود دارد : جذب CO2 از هوا است. مهندسی نانو به پوسته خارجی یک ساختمان ماموریت می دهد تا نورخورشید را از طریق یک اندام قدرت زای نوری جذب کرده و آن را به فیبرهای داخلی سیم های نانو انتقال بدهد که سپس به واحدهای ذخیره پانل تولید انرژی فرستاده شود. هر توربین در پانل از طریق فعالیت های شیمیایی روی هر پایانه جایی که با خود بنا ارتباط برقرار می کند انرژی تولید می نماید. ارگانیسم های قطبی شده مسئول این فرایند در هر چرخش توربین می باشند.


صفحه ای که تمام توربین ها با هم در آن کار می کنند.



فعل و انفعالات داخلی باد و نور خورشید و دی اکسید کربن

 سطح داخلی هر توربین بعنوان فیلتر کار می کند و CO2 را از محیط هنگامی که باد از میان آنها رد می شود جذب می نماید. حقیقت استفاده از مهندسی زیستی نانو و کارخانه جات نانو برای تولید به دست آوردن مواردی با امواج صفر کافی است که از میزان و نوع درست مواد در جایی که نیاز دارد استفاده می کند. این ارگانیسم های کوچک از لحاظ پیدایشی تغییر نمی کنند. جایی که هرکدام از اعضا کار ویژه ای را در این فرایند سمبلیک انجام می دهند. برای مثال درکلون یک مورچه یا زنبور، جایی که ملکه می داند که چه کاری باید انجام شود و کارها را میان اعضاء تقسیم می کند.


اجزای ساختار NVS


بزرگنمایی ساختار مهندسی نانو

NVS  را به عنوان پوست بدن انسان تصور کنید. هنگامی که برشی در پوست بدن ما ایجاد می شود مغز ما سیگنال هایی را ارسال می کند و برای بهبود این مناطق منابعی به آنجا ارسال می شود. NVS نیز به همین صورت کار می کند. هر پانل با صفحه دارای سنسوری در هرگوشه می باشد که مخزن مواد و آب در آنجا مستقر می باشد. هنگامی که یکی ازتوربین ها دچار ضعف یا توقف می شود از طریق سیم های نانوسیگنالی به سیستم مرکزی فرستاده می شود و موادساختمانی (میکروارگانیسم ها) از طریق لوله مرکزی جهت بازسازی این ناحیه طی یک فرایند تجمعی خودکار فرستاده می شود.




 
همانطور که محققان بیان کرده اند کارخانه جات نانو راه معقول تولید نیازهای هر روزه میباشد. نانو با نورخورشید ، باد و CO2 در تقابل است. ساختار اصلی به سختی به چهارچوب فلزی سفیدی که توربین ها آزادانه با توجه به شرایط باد روی آن می چرخند وصل می شود. برای دستیابی بازدهی انرژی بیشتر، بهتر است که مطالعاتی روی تماس باد انجام بگیرد. تیغه ولبه هرتوربین به طور قرینه طراحی شده اند. با این ویژگی حتی اگر مسیر باد تغییر پیدا کند هر توربین می تواند خودش را در جهت حرکت عقربه های ساعت و یا خلاف جهت آن با توجه به شرایط موجود بچرخاند.




برگرفته از:
صدیق ضیابری، سیده حدیثه، "بررسی نمونه هایی از استفاده تکمولوژی سبز در معماری ساختمانهای برتر جهان" ، مجموعه مقالات اولین همایش ملی معماری پایدار.
www.irannano.org
www.mnn.com
www.nanotech-now.com
www.inhabitat.com
www.dezeen.com
www.treehugger.com
www.newarchitecture.biz
www.archicentral.com
www.ecogeek.org

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.