1392/06/18

HEARST TOWER

اشتراک گذاری

ساختمان اولیه ی شرکت رسانه ای هرست Hearst شش طبقه بود که پس از گسترش آن در سال 1928 به 9 طبقه افزایش یافت؛ در سال 2001 شرکت هرست تصمیم گرفت تا تمام دفاتر خود را، با 2000 کارمند در اطراف شهر نیویورک New York City، در برج جدید 46 طبقه ای متمرکز کند.

برج الحاقی در امتداد نمای ساختمان قدیمی قرار دارد و دارای یک لابی 7 طبقه است؛ طرح برج هرست با اضافه کردن 79500 متر مربع به ساختمان اولیه و دارا بودن ساختاری الماس گونه، گویی از وسط ساختمان قدیمی به ابعاد 49x37 متری سربرمی آورد؛ ساختمان قدیمی U شکل هرست دارای 3700 مترمربع فضای اداری است؛ فضای باز داخلی در ساختمان قدیمی برای لابی هفت طبقه استفاده شده و فضای ملاقات و رستوران نیز در این بخش قرار دارند.

طرح ساختمان اداری که از طبقه دهم شروع می شود، تقریبا 34 متر بالاتر از تراز خیابان است؛ برج از سه طرف مشرف به خیابان است واز طرف غرب به یک آپارتمان منتهی می شود.

طراح به منظور به کارگیری کمتر ستون های داخلی، توجه خود را روی استفاده از محیط و اطراف آن متمرکز کرده و گروه طراحی نیز برای حذف نیاز به ستون های بالای طبقه ی دهم، پوششی مشبک را انتخاب کردند؛ سیستم مشبک در کنار حذف ستون های محیطی، محاسنی دارد که یکی از آنها بهینه شدن اجزای ساختمانی است.

در حقیقت، طرح سازه ای برج هرست بر مبنای سازه ی ساختمان های بلند، ساخته شده از سازه های مثلثی شکل با عناصر مورب و حلقه های افقی که در اصطلاح "دیاگرید DiaGrid" نامیده می شوند، شکل گرفته است؛ از این روش به عنوان یک روش زیبایی شناسانه ی جدید در ساخت ساختمان های بلند استفاده می شود، نرمن فاستر Norman Foster پیش از این در ساخت برج "سوئیس ری Swiss Re " در لندن از این روش استفاده کرده بود.

برج هرست Hearst Tower نخستین ساختمان اداری تجاری سبز در نیویورک است؛ این ساختمان از سوی شورای ساختمان سبز ایالات متحده "United States Green Building Council" نشان طلایی LEED Gold Medal  را دریافت کرده است.

دو تانکر 50 مترمکعبی در زیرزمین برج، مخزن آب باران روی بام هستند که این آب جایگزین آب های تبخیر شده در قسمت خنک کننده ها می شود؛ همچنین برای آبیاری گیاهان و درختان خارج از برج استفاده می شود که به صورت آبشاری کوچک از طبقه ی سوم جریان دارد؛ در نتیجه سالیانه 6400 مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی می شود؛ از آب جمع آوری شده برای کنترل دمای ساختمان، رطوبت و خنکی اتاق ها در تابستان استفاده می شود و مانع اتلاف انرژی می شود. آب بازیافت شده نیز برای خنک کردن  و گرم کردن کف در فصول تابستان و زمستان از طریق لوله های تعبیه شده در کف استفاده می شود که به معنای بهره برداری از ویژگی جرم حرارتی سنگ و انتقال حرارت آب می باشد.

85٪ فولاد بکار رفته در ساخت این بنا از نوع بازیافتی است. بدنه ی ساختمان روشنایی طبیعی دارد و درعین حال از بازتابش اشعه ی خورشید ممانعت می کند که این خود سبب گرم شدن ساختمان می شود؛ در نقاشی دیوارها از رنگ هایی استفاده شده که بخار کمتری ایجاد می کنند؛ برای سقف و کف، موادی به کار گرفته شده که دوباره قابل استفاده باشند؛ سنسورهای متحرک، تجهیزات و دستگاه های روشنایی را کنترل می کنند؛ در نهایت، مصرف انرژی در این برج، 22 درصد نسبت به یک ساختمان استاندارد اداری کمتر است.

برگرفته از:
گلابچی، محمود، 1391، تعامل تکنولوژی و معماری، انتشارات دانشگاه تهران.

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.