1395/04/27

TURKEY PAVILION EXPO 2010

اشتراک گذاری

موضوع غرفه ترکیه الهام گرفته از Catal Hoyok یکی از نخستین سکونت گاه های بشری شناخته شده در جهان با قدمت 12000 سال است که در مرکز آناتولی واقع شده است. غرفه بر این نکته تأکید دارد که آناتولی همواره مرکزی برای شهرهای بهتر و بهترین زندگی در طول تاریخ بوده است و تمدن بشری در آناتولی شروع می شود. 

فرم کلی غرفه برگرفته از آثار باستانی و سنگواره های کشف شده در این مکانی باستانی به شکل تندیسی از حیوانات، حالتی دعوت کننده برای کشف راز شگفت انگیز نهفته در درون آن را دارد. 

Catal Hoyok به عنوان یکی از نخستین مراکز پیشرفته فرهنگی در دوران نوسنگی ایجاد گردیده و بر اساس تئوری های ارائه شده در تقابل با سکونت گاه های کشاورزی (تمدن های رودخانه ای) به عنوان نخستین سکونت گاه بشری است که منشأ فرهنگی – اقتصادی داشته است. این سکونت گاه بشری متشکل از ساختمان هایی است که قدمت آن ها 4500 سال بیشتر از اهرام مصر است. تأکید بر آثار این سکونت گاه در طراحی غرفه نه تنها به دلیل آثار هنری یافت شده در این محل و به عنوان قدیمی ترین مکان اسکان دائم بشری بوده است، بلکه همچنین بر مهارت ها و روابط توسعه یافته ساکنان آن نیز تأکید دارد. در زمان اوج خود، Catal Hoyok تقریباً 10000 نفر جمعیت داشته که از تکنیک های پیشرفته در بخش کشاورزی و پرورش حیوانات اهلی برخوردار بوده اند و زندگی اجتماعی آنان بیش از 1800 سال دوام داشته است. بنا به  شواهد کشف شده آنان در تجارت کالاهای خود از وسایلی همچون صدف دریایی و سنگ چخماق استفاده می کرده اند.

در حالی که انواع سازه های ساده خانه ها بدون هیچ ویژگی متمایز ساخته شده اند، آثار کشف شده بر وضعیت نسبتاً برابر در زندگی اجتماعی دلالت دارد. یافته های باستان شناسی نشان داده هیچ تمایز اجتماعی براساس جنسیت، بین مردان و زنان در دریافت تغذیه و وضعیت ظاهری آنان وجود نداشته و از موقعیت نسبتاً برابر اجتماعی در زندگی و مرگ برخوردار بوده اند. 

نمای بیرونی غرفه الهام گرفته از نقاشی های خانه ای در Catal Hoyok است. در نقاشی های کشف شده با آبرنگ روی گچ بر روی دیوار خانه تصاویری طراحی شده است که نمایانگر کوه آتشفشانی Hasanda  و خانه های اطراف آن در Catal Hoyok است. با ظاهر شدن این طرح در نمای غرفه ایجاد اولین سکونت گاه بشری جهان تشریح شده است که تحت تأثیر نقاشی با آبرنگ روی گچ در انطباق با روند معماری امروز تفسیری نو از آن ارائه شده است. 

تصاویر 3 بعدی عمدتاً توصیف صحنه های شکار عقاب، تصویر گاو وحشی و در حال حاضر منقرض شده Stage، هستند. دو رنگ قرمز و بژ در نمای بیرونی از رنگ های اصلی نقاشی های دیواری آن به امانت گرفته شده است. قرمز رنگی است که در فرهنگ چینی معنای موفقیت را در بردارد و در همراهی با رنگ های پرچم ملی ترکیه، به قرمز و سفید تبدیل شده است. 

بخش اولیه غرفه، آثار باستانی ترکیه شامل معرفی نخستین سد و اولین آیینه ساخته شده در جهان و نقشه راهنمای آثار باستانی ترکیه به همراه اطلاعاتی عمومی از این کشور را ارائه می دهد. در بخش میانی غرفه، استانبول به عنوان (پایتخت فرهنگی اروپا) معرفی شده و در بخش پایانی با شکل نمادین ققنوس ( پرنده ای که پس از سوختن در آتش از خاکستر خود بر می خیزد) به مثابه تجسمی از آرمان هایی برای آینده و خیزش مجدد ترکیه در جهان کنونی معرفی شده است.

برگرفته از:
خرمی، شیما، "غرفه ترکیه" ، فصلنامه فرایند معماری، دی و بهمن ماه 1389، شماره 14 و 15.
www.archdaily.com
www.dezeen.com
www.architonic.com

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.