1395/07/03

LIBRARY OF ART UNIVERSITY MUSASHINO

اشتراک گذاری

به تعبیر فوجیموتو، ساختمان این کتابخانه توسط قفسه های کتاب ساخته شده است، چیزی شبیه ساختمان های لِگویی کودکان. کتابخانه ای که گنجایش آن 200 هزار عنوان کتاب است در حالی که صد هزار عنوان از این تعداد در فضای باز آرشیو خواهد شد. در این بنا مرز میان کتاب، انسان، معماری و طبیعت از بین رفته است. نکته حائز اهمیت در طراحی این بنا ساختار اسپیرال مانند پلان است؛ ساختار فضایی کتابخانه را دیواری به ارتفاع 9 متر از قفسه های کتاب شکل می دهد که به طور دائم به سمت مرکز ساختمان چرخیده و بدین ترتیب راهروهایی را پدید آورده که در دو سویش قفسه های کتاب قرار دارند. این دیوار با خروج از ساختمان و ورود به فضای باز ضمن ایجاد راهروهایی در فضای بیرونی، ساختمان را با محوطه دانشگاه هنر موساشینو پیوند می زند. 

فوجیموتو این طرح را جنگل کتاب نامیده و توانست توجه هیئت داوران مسابقه را به خود جلب کند. وی معتقد است مخاطبین کتابخانه تمایل دارند تا در فضایی مملو از کتاب خود را گم کرده و تا حد امکان زمان و مکان را فراموش کنند. قفسه های خالی که در تصاویر دیده می شوند به تدریج با افزوده شدن کتب جدید به مخزن کتابخانه پرشده و نه تنها موجب پویایی و تغییر در جداره های بنا می شوند، بلکه به طور غیر مستقیم حکایت از سرعت رشد و افزوده شدن کتب جدید به کتابخانه دارند، ایده ای که شاید تأثیر گذارترین عامل در موفقیت این طرح در مسابقه بوده است. در داخل ساختمان نیز مسیرهای حرکتی طبقه دوم به صورت پلی معلق در میان قفسه ها طراحی شده که به سیالیت بیشتر فضا انجامیده است.

برگرفته از:
محمدی یاشار، محمدی البرز، چاپ اول، پاییز 1393، مجموعه کتب یکصد طراح معاصر – "سوفوجیموتو"، نشر کتابکده تخصصی هنر، معماری و شهرسازی کسری - حرفه : هنرمند، کتاب سوم.
www.archdaily.com
www.designboom.com
www.architectureartdesigns.com
www.plasmastudio.com

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.