1394/07/04

LIVING TOMORROW

اشتراک گذاری

Living Tomorrow (به معنای "آینده زنده" ) سازمانی بلژیکی Belgian است که با معماران و شهرسازان سراسر جهان، در جهت طراحی و اجرای خانه هایی با چشم انداز آینده همکاری می کند. این نمونه ی تندیس وار، سومین در جهان و اولین موردی است که توسط استودیو طراحی هلند Design Studio The Netherlands ،خارج از کشور بلژیک Belgium ، طراحی و اجرا شده است. به لحاظ کلی، بنای این ساختمان متعلق به معماری معاصر شناخته شده و ساخت و اجرای آن از سال 2000 تا 2003 میلادی به طول انجامیده است.

زمین پروژه 3300 متر مربع وسعت دارد. ساختمان مذکور دو منظوره است و هر دو کاربری مسکونی و اداری در آن جانمایی شده است. تکنیک های خلاق و نوآور و تکنولوژی های جدیدی در آن به معرض نمایش گذاشته شده است.

هدف طراحان پروژه این بوده که ساختمان پس از 5 سال از تاریخ گشایش، ویران شود! بدین معنی که همه امکانات و تجهیزاتی که هم اکنون بدیع و نوآورانه به نظر رسیده و در ساخت این پروژه مورد استفاده واقع شده اند، دهه بعد، از دور خارج می شوند و همگی به صورت جزیی عادی از زندگی روزمره افراد درخواهند آمد.

به لحاظ طراحی معماری، ساختمان دارای فرم منحنی و قوسی شکل و پوشش نهایی آن از ورق استیل است. ایده پروژه برگرفته شده از فرم پوسته ای شکلی است که بخش های عمودی و افقی آن به طور پیوسته و یکپارچه دیده شوند. گویی هر بخش آن (قسمت های افقی و عمودی) از پوسته اصلی ساختمان جدا شده تا حجم پایینی را شکل دهد. ساختمان 4 طبقه مذکور حدود 32 متر ارتفاع دارد.

فضاهای داخلی بخش مسکونی در قسمت پهن تر و در حجم پایینی قرار گرفته و بخش های اداری و تسهیلات ثانویه، داخل ساختمان اصلی واقع شده اند به طوری که ورودی، تالار سخنرانی، سالن اجتماعات، سالن نمایش، مدیریت و آشپزخانه در طبقه همکف قرار گرفته و در 4 طبقه فوقانی، اتاق های نمایش با سطوح بزرگ تر، یک رستوران کوچک و سایر تسهیلات و امکاناتی که در درجه ی دوم اهمیت می باشند، قرار گرفته اند.

معمار به گونه ای عمل کرده که نمای ساختمان همانند لایه های پوست بدن انسان، ضد آب و ایزوله باشند. بخش های داخلی ساختمان به صورت پوشش های برزنت سفید رنگ است و علت آن سازگاری این نوع از مصالح با نیازهای مصرف کنندگان ساختمان می باشد. پوشش دیوارها از پلاستر سفید است که توسط سنسورهای نوری که داخل ساختمان از پیش تنظیم و تعبیه شده، در طول روز رنگ دیوارها را تغییر می دهد تا حالات مختلفی از شور و شعف و جنب و جوش در فضاها به وجود آید. همچنین رایحه ی خوشی داخل فضاهای پروژه پراکنده می شود.

به واسطه احداث پانل های خورشیدی نیمه شفاف بر روی بام ساختمان و تنظیم آن ها توسط سیستم های کنترل و پمپ های هواساز، دمای محیط داخلی تنظیم و گرم می شود و فضا انرژی لازم را به دست می آورد. کلیه ی تجهیزات داخل ساختمان هوشمند و دارای برچسب یا بارکد مصرف انرژی هستند، دستگاه های داخل آشپزخانه نیز هوشمندند و حتی میزان خوراک مورد نیاز روزانه افراد را نیز محاسبه می کنند. ایده ی پروژه ترکیبی است از مصالح جدید و تکنولوژی هایی که توسط معمار خلق شده و به وسیله نرم افزارهای کامپیوتری پرداخت شده است.

استودیو طراحی هلند پروژه ی فوق را این چنین توصیف می کند: "در حالی که هم اکنون اغلب ساختمان ها کاملاً چهار گوش و مربع شکل هستند، فرم مدور و کروی پروژه، روزنه ی امیدی در طراحی خلاق معماری است". (فرم های کاملاً بسته در سایر مکان ها، طرح های مات، مرده و خسته کننده ای ایجاد کرده اند.)             

برگرفته از:
" خانه ای پویا برای آینده "، فصلنامه هنر معماری، زمستان 1385، دوره جدید، شماره سوم.

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.