1395/04/19

THE UAE PAVILION EXPO 2010

اشتراک گذاری

غرفه امارات در اکسپو Expo 2010 الهام گرفته شده از شکل تپه های شن روان است که توسط شرکت نورمن فاستر و همکاران طراحی شده است. پاویون ارجاعی سمبلیک به چشم انداز صحرا به عنوان مشترکات هفت شیخ نشین امارات دارد. 

غرفه امارات همانند تپه های شن روان، ظاهری دوگانه را به نمایش می گذارد. در یک طرف سطحی خشن و ناصاف قرار دارد و در طرف دیگر در قسمت برآمده از سطحی هموار و صاف برخوردار است. در نمای شمالی نور طبیعی بر روی سطحی ناهموار و متخلخل تابیده می شود و در نمای جنوبی سطحی صاف برای به حداقل رساندن تابش خورشید وجود دارد. (همانند پوست شتر که در جهات مختلف دارای بافت ها و زبر و نرمی متفاوتی است). این تدابیر برای محافظت در برابر تابش خیره کننده تابستان شانگهای بسیار موثر بوده است. 

غرفه امارات با سالن نمایش 450 نفری و 3000 مترمربع فضای نمایشگاهی از بزرگ ترین غرفه های اکسپو 2010 به شمار می آید که با توجه به اهداف عالیه این کشور جهت حضور در اکسپو توانسته غرفه این کشور را برجسته نماید. 

در پاسخ به تم نمایشگاه پروژه بزرگ مصدر سیتی masdar city در ابوظبی به نمایش گذاشته شده است؛ این پروژه با 6 میلیون مترمربع مساحت با تولید انرژی از زباله های شهری به عنوان یک مرکز توسعه ایده های نو در تولید انرژی احداث شده است. 

فرهنگ این کشور که در غرفه بدان تأکید شده است تابعی است از تأثیرات محیط زیست طبیعی و بازی طبیعت خشن که تأثیر و نقش آن در فرهنگ و روش زندگی مردم امارات با فراز و نشیب زندگی در تپه ها و واحه های پراکنده و چشم اندازهای محیط و آب و هوای امارات به نمایش گذاشته شده است. پوسته فولاد ضد زنگ با ظاهری طلایی رنگ همانند یک جواهر محصور شده است. ساختار پیچپیده سازه از یک شبکه پانل های مسطح مثلثی شکل با فولاد ضد زنگ تشکیل است که به وسیله گره های متغیر به یکدیگر متصل شده اند. 

طراحی این عناصر و ساختار سبب شده است که پاویون به سرعت و با کمترین هزینه در سایت مورد نظر ساخته و نصب گردد. پاویون در بلندترین نقطه 20 متر ارتفاع داشته و بوسیله یک شیب ملایم به سطح پایین می رسد.نور در مرکز اداری از طریق همین هلالی های وارد شده و بوسیله تابش درونی در شب این هلالی روشن می شود. 

نورپردازی های متحرک سبب شده است که پوسته و سازه با ترکیبی بدیع آشکار شود. بازدیدکنندگان با درک زندگی مردم امارات، زندگی در صحرا و بیابان را هم با شیوه آبا و اجدادی آنان؛ در ایجاد سایه و فرار از گرما در صحرای سوزان و خشک و هم زندگی و شهرنشینی مدرن و معاصر را در محیط خشن تجربه می نمایند. در عین حال مسیرهای اطراف با درختان و جعبه های گل قرار داده شده در اطراف غرفه یک صحنه فانتزی کاملاً بیگانه با تپه های خشک و سوزان را بوجود آورده و آن را به محیطی گرم و صمیمی تبدیل نموده است. 

جلوه هایی از زندگی مردم صحرانشین با نمایش یک فیلم بازسازی شده است: تجارت با شتر، بازار ادویه، سواحل پاک، نورخورشید در تمام طول سال، واحه ها و  ... سپس آسمان خراش های مهم، زمین های گلف، پرش با چتر نجات، اسکی روی شن و آب، غواصی و دیگر بازی های آبی و... همه و همه در همان مدت تمام روزهای سال؛ چکیده ای از فیلم نمایشی در غرفه امارات می باشد. بسیاری از موضوعات به نمایش گذاشته شده انگیزه بازدیدکنندگان را برای سفر به امارات مورد نظر قرار داده است.

برگرفته از:
خرمی، شیما، "غرفه امارات" ، فصلنامه فرایند معماری، دی و بهمن ماه 1389، شماره 14 و 15.
www.designeboom.com
www.archdaily.com
www.chainaexpotours.com

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.