1395/04/13

درس واره شماره 34- اکسپو پاویون آلمان 2010

اشتراک گذاری

جمهوری فدرال آلمان در اكسپو شانگهای خود را به عنوان یك كشور برخوردار از ایده های نو و غنی در زمینه های گوناگون معرفی نموده است. در این غرفه ،آلمان به عنوان كشوری پیشرو با نوآوری های مختلف در زمینه های گوناگون معرفی شده است كه در عین حال به مكان های با ارزش تاریخی و ریشه های آن نیز توجه می كند. تنوع و تعادل در تقابل با یكدیگر برای شهرهای این كشور ضروری است. بر هم كنش بین این دو (‌تنوع و تعادل) كیفیت منحصر بفردی از زندگی و زیستن را در شهرهای آلمان پدیدار نموده است. طراحان غرفه بر این باورند كه حفظ این تنوع بدون نوآوری ها و فناوری ممكن نیست.


Germany Pavilion Expo 2010


Germany Pavilion Expo 2010


Germany Pavilion Expo 2010, Out Side


Germany Pavilion Expo 2010, Detail Of Faced


جمهوری فدرال آلمان قصد آن را داشته است تا این دیدگاه كاملاً شخصی (ملی) ‌و شایسته را در نمایشگاه عرضه نماید كه: 

شهر متعادل شهری است كه در آن بین بازسازی و نوسازی شهر و یا حفظ وضع موجود آن، ‌بین سنت ها و نوآوری ها،‌ شهرسازی و طبیعت، جامعه و افراد آن (‌زندگی اجتماعی و استقلال فردی)،‌ كار و تفریح و در نهایت جهانی شدن و هویت ملی تعادل وجود دارد. 

این ایده را بازدید كنندگان می توانند به طور مستقیم در گوشه كنار غرفه تجربه كنند. شهر متعادل تفسیری آلمانی از امتزاج بین تعادل و تنوع در شهر است كه در نمایشگاه عرضه شده است و اندیشه ها و ایده های آن به خوبی در غرفه آلمان منعكس شده است. شهر نمادی از تعادل بین تنوع و تراكم است و از بخش های مختلف تاریخی، فضاهای شهری،‌ عملكردها (‌كار)‌ و محیط های مسكونی تشكیل شده است. 

امروزه در بسیاری از شهرهای بزرگ،‌ توسعه و تكامل صنعتی از تولید به خدمات گرایش یافته و سایت های بزرگ صنعتی به مناطق مسكونی و پارك های جذاب و زیبا تبدیل می شوند طبیعت و مناظر طبیعی در حال گسترده شدن در شهرهای صنعتی هستند اگر چه این امر به كندی پیش می رود اما روندی مطمئن و حتمی است.


Germany Pavilion Expo 2010, Land Scape


Germany Pavilion Expo 2010, Land Scape, 3D


ساختمان غرفه

غرفه مساحتی نزدیک به 6000 مترمربع را پوشش داده و در مجاورت غرفه های لهستان ،سوئیس و فرانسه  قرار دارد. غرفه آلمان از چهار بخش تشکیل شده که در اطراف یک فضای باز تراس مانند قرار گرفته اند. 

هر یک از این بخش ها به یکی از کارکردهای متفاوت نمایشگاهی اختصاص یافته است. ضلع جنوبی شامل بخش خدمات و اتاق های پشتیبانی فنی است که می توان از طریق یک مسیر جداگانه بدان دسترسی داشت. در قسمت شمال، بخش نمایشگاهی غرفه قرار دارد که به بازدیدکنندگان اختصاص دارد رستوران ورودی، نمایشگاه، فروشگاه ها و دیگر فضاهای جنبی نمایشگاه در قسمت شمال غربی جای دارند.


Germany Pavilion Expo 2010, Interior Design, 3D


 Germany Pavilion Expo 2010, Interior Design, Furnture

 Germany Pavilion Expo 2010, Foodcourt

غرفه از دو فضای عمده تراس چشم انداز و ساختمان اصلی تشکیل شده است. تراس چشم انداز از سطح زمین تا طبقه سوم امتداد دارد و در بالای آن چهار سازه نمایشگاهی قرار دارند. در بالای غرفه یک پوشش نهایی چهار بخش غرفه را با یکدیگر ادغام نموده است و ترکیب زیبایی از تضادها و تقابل فضاهای داخلی و خارجی، ساختمان ها و طبیعت، مناظر شهری و روستایی و .... را ایجاد نموده است. 

ضمن آن که این فضای سرپوشیده، مکانی مناسب در برابر باران و تابش را برای بازدیدکنندگان در فضای چشم انداز ایجاد نموده است. 

بازدیدکننده در مسیر حرکت شهر متعادل ایده ها و راه حل هایی را در آلمان برای چالش های شهری ایجاد شده اند را تجربه می کند. چهار بخش غرفه در تقابلی پویا بین بارپذیری یا بارگذاری، بین تکیه پذیری یا متکی بودن در نوسان هستند، شاید پاسخ نهایی این باشد که تنها در تعامل با دیگر ساختارهاست که می توان به تعامل پایدار و پویا دست یافت.

 Germany Pavilion Expo 2010, Roof View

 Germany Pavilion Expo 2010, Show Time


 تراس چشم انداز

بخش های مختلف خدمات غرفه، همانند اطلاعات، فروشگاه ها، بخش های خدماتی و دفاتر اداری در بخش تراس چشم انداز قرار دارند. این بخش ها در یک فضای T شکل قرار دارد و بخش کوچکی از آن طبقه همکف را به تراس چشم انداز متصل می نماید. این بخش به عنوان یک فضای واسطه بین نمایشگاه از یک سو و رستوران و فروشگاه ها قرار دارد. مسیر بازدیدکنندگان به سمت شهر متعادل از تراس چشم انداز آغاز می گردد. از یک فضای لابی مانند به ورودی غرفه هدایت شده و در یک مسیر با تنوع فضایی؛ از یک تونل، میدانچه و... عبور کرده و در انتهای تراس به طبقه اول خواهد رسید و در آن چشم انداز وسیعی به غرفه و فضای اطراف آن وجود دارد. بازدیدکنندگان سپس از طریق یک تونل وارد تعادل شهر شده و محیط های شهری به نمایش گذاشته شده در آن را مشاهده خواهند نمود. 

غرفه از چهار ساختار متفاوت شکل گرفته است که به عنوان نمادی از اجزای شهری و روابط بین آن ها از نظر ایستایی و تعادل در رابطه ای متقابل با یکدیگر قرار دارند. هر یک از اجزا، بخش های نمایشگاهی گوناگونی را در خود جای داده اند. هیچ یک از اجزاء به تنهایی عنصری پایدار و ایستا به شمار نمی آیند. تقابل بین این که کدامیک بار دیگری را تحمل می کنند در طرح غرفه به صورت مبهم و پیچیده ای طراحی شده است. 

کدام یک از ساختارها بارپذیری داشته و کدامیک بارگذاری می نمایند کدام یک بر دیگری تکیه داده و کدامیک دیگری را تحمل می نمایند. پاسخ ارائه شده در طراحی غرفه در این نکته نهفته است که تنها با تعامل با یکدیگر است که این اجزاء می توانند ایستایی خود را تأمین نموده و به تعادلی پایدار برسند. مفهومی که در ورای طراحی شهر متعادل در معماری غرفه تجلی یافته است.

 Germany Pavilion Expo 2010, Interior

 

Germany Pavilion Expo 2010, Entrance


مسیر حرکت در بخش های نمایشگاهی تا بخش سرگرم کننده مجموعه ادامه داشته و در این مسیر اتفاقات دوگانه ای برای بازدیدکننده رخ می دهد تا از طریق آن ها فضاهای مختلف شهری و زندگی شهری تجربه گردد. حرکت و چرخش دو رویداد در مسیر غرفه هستند که در مسافت های معین تکرار می گردند. در پایان مسیر بازدیدکننده (در ارتفاع 12 متری) به تالار منبع انرژی می رسد و پس از آن می تواند در یک مسیر مارپیچ متشکل از 3 رمپ به پیشخوان جلوی غرفه باز گردد. 

مفهوم شهر و حومه در برنامه ریزی شهری معاصر در اروپا دگرگون شده و در حال حاضر این دو به مثابه یک اُرگانیسم واحد با یکدیگر ترکیب شده اند. آگاهی و تعهد به سازگاری با محیط زیست سبب شده است تا مفاهیم انرژی، زندگی مناسب و ... با مفهوم فضاهای شهری ومعماری به صورت طبیعی ترکیب شوند. 

معماری غرفه آلمان یک تشبیه پویا از اُرگانیسم شهری است که با تجسم تندیس گونه خود بازتابی از تنوع زندگی در شهرها و مناطق حاشیه ای شهرهای این کشور را به نمایش گذاشته است. تضاد و تقابل بین سازه نمایشگاهی و چشم انداز طبیعی، تقابل فضاهای داخل و خارج، سایه روشن آفتاب، بزرگی و نزدیکی فضاها و... استعاره ای از تضادهای زندگی شهری هستند که در بنای غرفه پدیدار شده اند.


 Germany Pavilion Expo 2010, 3D

 Germany Pavilion Expo 2010 At Night


 فضای نمایشگاهی

مسیر حرکت در غرفه از بخش های گوناگونی تشکیل شده است که هر یک نمایشگر بخش هایی از زندگی شهری است. فضای کار و اندیشه، فضای تفریح و فراغت، فضایی برای زندگی (سکونت) و بالاخره مکانی برای مسائل فرهنگی و اجتماعی، بازدیدکننده از طریق طی مسیر به کشف و درک فضاها و مکان های مختلف شهری نائل می گردد. 

مسیر نمایشگاه را هم می توان به صورت گذری و هم بصورت گردش کردن پیمود. مسیری که هم آموزنده است و هم سرگرم کننده، هم می توان آن را تعاملانه و با مشارکت در رویدادهای درون غرفه طی نمود و هم بصورت منفعلانه و نظاره گر بودن آن را پیمود. 

چشم انداز نقطه ورودی برای بازدیدکنندگان ،تراس چشم اندازی است که کارت پستال های بزرگی از مناظر آلمان در آن نصب شده است و ایالت های مختلف آلمان معرفی می گردند. حومه شهری در درون غرفه، عکس های هوایی، و سیستم های چند رسانه ای تعاملی (هوشمند) اطلاعات مختلفی را در اختیار بازدیدکننده قرار می دهند. این اطلاعات در زمینه های مختلف آماری همانند تعداد موبایل ها و دیگر آمار اقتصادی و اجتماعی، و نیز مناظر و شخصت ها و دیگر ویژگی های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آلمان است. 

بازدید کننده در ادامه مسیر از طریق یک تونل به گردشگاه شهری و در واقع نمایشگاهی چندرسانه ای وارد می شود که اطلاعات تصویری متفاوتی از طریق تصویر و صدا، در زمینه تفریح، کار، خانواده و... در اختیار او قرار می دهد. 

در انتهای تونل ابداعات نوآورانه، طرح های برنامه ریزی شهری و توسعه سازگار با محیط زیست به عنوان یک فرایند زنده و پویا معرفی می گردد که حاوی اطلاعاتی از زیر ساخت های شهری در آلمان است و سپس فضایی جدید و گونه ای جدید از زندگی شهری، ایده ها و طرح های نو، شیوه های زندگی اقوام و گروه های مختلف در سنین و طبقات اجتماعی متفاوت و چگونگی همزیستی ملت ها در آینده برای بازدیدکنندگان ارائه می گردد. باغ، انبار، کارخانه، پارک، پشت صحنه یک تئاتر، یک سالن نمایش، مرکز شهر و... از دیگر بخش های نمایشگاهی در غرفه می باشند.


 Germany Pavilion Expo 2010, Coridoor View


در مرکز فضای منبع انرژی، گوی معلق با قطر 3.5 متر، وزن 1.2 تن و با بکارگیری بیش از 400 هزار LED نصب شده است. این صفحه نمایشی، قابلیت نمایش تصویر فوق العاده ای را دارا می باشد. این گوی که بوسیله یک کابل با طول 5/5 متر از سقف غرفه آویزان است این قابلیت را دارد که بوسیله صدای بازدیدکنندگان به حرکت در آمده و در جهت حرکت صدا نوسان نماید.


Germany Pavilion Expo 2010, Pendulum


شهر متعادل در سراسر اجزای خود به دنبال طرح نوعی از واگرایی است و بیان موضوع فاصله هاست. تعادل بین مدرنیزاسیون (نوسازی) و حفاظت تاریخی، سنت و نوآوری، جامعه و فرد، کار و تفریح و بالاخره جهانی شدن و هویت ملی، این تعاملات در نهایت در سالن مرکزی منبع انرژی به غایت خود می رسد و موضوع نقش افراد در ایجاد تغییرات، عینیت می یابد، حتی چند صد بازدیدکننده غرفه نیز می توانند با صدای خود، کره معلق را (نماد کره زمین) به حرکت در آورند.


Germany Pavilion Expo 2010, Section Plan


Germany Pavilion Expo 2010, Plan


Germany Pavilion Expo 2010, Detail Section Plan

برگرفته از:
خرمی، شیما، "غرفه آلمان" ، فصلنامه فرایند معماری، دی و بهمن ماه 1389، شماره 14 و 15.
www.skyscrapercity.com
www.barkowleibinger.com
www.architectureireland.ie
www.chi-athenaeum.org
www.okada-archi.com

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.