1395/04/14

درس واره شماره 37- اکسپو پاویون سوئیس 2010

اشتراک گذاری

گروه معماری باختر بارالرا به عنوان طراحان غرفه کشور سوئیس از سوی مجمع امور خارجه کشور سوئیس در نمایشگاه 2010 شانگهای انتخاب شدند. این گروه مدیر ایده و کانسپت اصلی این کار بودند که می بایست نشان دهنده یک بخش شهری به هم پیوسته و پیوندی (هیبریدی) باشد که در آن جا طبیعت و تکنولوژی، ابتکار و پایداری بایستی دارای بر هم کنش و عملکرد همزیست گرایانه باشند.

 

Switzerland Pavilion Expo 2010

 

Switzerland Pavilion Expo 2010, Front View

 

Switzerland Pavilion Expo 2010, Opening Day


در پشت بام غرفه تله کابین یا منوریل قرار دارد که نشان دهنده بخش های روستایی سوئیس می باشد. این کار باعث ایجاد چشم اندازهای مختلفی از مکان های متفاوت در داخل غرفه می شود. نمای غرفه یک پروژه نیمه شفاف بافته شده از شبکه فلزی است که از ارتفاع 20 متری آویزان شده است و تصویری از جنگل را برای ما نمایان می کند. در داخل این شبکه بیرونی و نمای شبکه مانند آن 11000 سلول خورشیدی خارجی به صورت تصادفی بر روی این پرده قرار گرفته اند. هر یک از سلول ها مستقل از دیگری کار می کند ولی همگی با همدیگر یک سیستم و چرخه الکترونیکی را بوجود آورده اند که یک نورپردازی زیبا و بدیع را بر روی نما ایجاد می نماید. این کار هنگامی اتفاق می افتد که سلول های خورشیدی یعنی دو لایه خازن مختلف و دیودهای جذب نور و سنسورهای حساس همگی به نور واکنش نشان داده و همین فعالیت در سلول کناری در یک زمان تصادفی انجام می شود.

 

Switzerland Pavilion Expo 2010, Monoreil

 

 Switzerland Pavilion Expo 2010, Monoreil, Above View

 

 Switzerland Pavilion Expo 2010, Roof


سلول های خورشیدی الکتریسته ای را که در یک خازن ذخیره شده است را تولید می کند و وقتی که دیودهای انتشار دهنده نور چشمک می زنند از آن استفاده می کنند. بنابراین سلول های به این طریق خاموش و روشن می شوند و مدت زمان این کار به شدت نوری که دریافت می کنند بستگی دارد. 

بخش جلویی غرفه نشان دهنده چشم اندازی از سوئیس می باشد. یک طرح کلی سفید از کشور که نمایندگی بخش های روستایی می باشد که می تواند در پشت صفحه اصلی (نمای اصلی) معنای خود را بیشتر نشان دهند. بخش های مربوط به پرده الکترونیکی نیز از همان صفحه اصلی قابل رویت می باشند که بخش شهری کشور را نشان می دهند.

 

Switzerland Pavilion Expo 2010, Entrance Door 

 

نمای جذاب و هوشمند

نمای جذاب و هوشمند که کل غرفه را در بر می گیرد، پرده ای است بافته شده از عناصر آلومینیومی که بازدیدکنندگان از آن برای رسیدن به بخش شهری در طبقه همکف بنای غرفه عبور می کنند، نورهای LED شامل منابع انرژی، یک واحد ذخیره و یک واحد مصرف می شود که همگی در نمای یک جا جمع شده اند. انرژی تولید شده به صورت چشمک هایی که در اطراف غرفه خودشان را نشان می دهند، مشخص است، همانند نور خورشید یا فلش هایی که توسط دوربین عکاسی زده می شود. کل نمای غرفه در پشت نیز فعال است.


 Switzerland Pavilion Expo 2010, Detai Of Fecad

 

Switzerland Pavilion Expo 2010, Lighting Detail

 

Switzerland Pavilion Expo 2010

 

استفاده از فلسفه چینی

کانسپت و ایده طراحی در یک اختلاط در بسیاری از عناصر متمایز و مختلف خودش را نشان می دهد، یعنی فلسفه چینی "یین و یانگ" بسیار عالی در کل بنا برای دسترسی و رسیدن به یک ترکیب ساده و بی تزویر از طبیعت (تکنولوژی و طبیعت) خودش را نشان می دهد. 

سواری با یک ماشین کابلی (مونوریل) بازدیدکنندگان را قادر می سازد تا یک چشم انداز کلاسیک در مناظر سوئیس را از طریق پشت بام مشاهده کنند. تله کابین بازدیدکنندگان را از طبقه همکف جایی که بخش نمایشگاهی قرار دارد مربوط به تمدن شهری سوئیس می باشد، به بخش پشت بام که یک فضای آرام و بسته از طبیعت و به دور از ازدحام جمعیت منتقل می کند. در طول این حرکت و انتقال 50 دوربین با دید و چشمی در طول رمپ ها داستان و موفقیت های سوئیس را در زمینه های پایداری و اختراعات به صورت سه بُعدی به بازدیدکنندگان نمایش می دهند.

 

 Switzerland Pavilion Expo 2010, Monoreil


 غرفه از نظر طراحی دارای 4000 متر مربع فضای باز بدون ستون می باشد که دارای یک سقف و پشت بام سبز و 2 استوانه در داخل کل غرفه می باشد، یک بخش از غرفه نشان دهنده مباحث شهری و دیگری مربوط به بخش های روستایی است. بخش شهری به صورت کاملی از بقیه قسمت ها جدا شده است، این قسمت دارای یک کف سازی سخت و خشن، سایه اندازها، سرو صدا و نیز جابجایی ها دائم و فعال می باشد. این بخش با توجه به مباحث انجام شده در مورد فلسفه چینی همان بخش "یین" را نشان می دهد. پشت بام سبز با توپوگرافی مواج و منحنی وار خود برای ایجاد یک تضاد مکمل طراحی شده است که همانا نشان دهنده بخش "یانگ" از فلسفه چینی می باشد. از نظر معماران کانسپت اصلی طرح مبتنی بر ارتباط شهر و روستا می باشد که خصوصیات جغرافیایی کشور و اهمیت ایجاد هماهنگی بین شهر و حومه آن را نشان می دهد. کانسپت کلی، ایجاد تعادل و توازن بین انسان، طبیعت و تکنولوژی با تأکید بر سکونتگاههای شهری و روستایی به عنوان یک عامل مکمل و مستقل در توسعه پایدار کشور سوئیس می باشد. 

  1.  Buchner Brundler Architects
  2.  Chairlift
  3.  Salchi
  4.  Yin & Yang

 

هیجان در غرفه سوئیس

غرفه سوئیس در اکسپو شانگهای با موضوع تعامل شهر و روستا (تکنولوژی و طبیعت) توانست بازدیدکنندگان بسیاری را جذب خود کند. مهمترین مشخصه در این غرفه که آن را تبدیل به یکی از مهیج ترین غرفه های شانگ های کرده، سفر با ماشین کابلی و ساخت پرده قرمز رنگ درخشانی است که بافت آلومینیومی دارد. 

دیگر مشخصه این غرفه وجود یک صندلی بالا برنده است.

 

Switzerland Pavilion Expo 2010, Car


پرده آلومینیومی قرمز رنگ که بیشترین جذابیت غرفه را به خود اختصاص داده متشکل از 10 هزار سلول خورشیدی است که هر سلول از یک لامپ ال ای دی، یک بخش ذخیره، یک بخش مصرفی و یک منبع انرژی ساخته شده است. هر سلول خورشیدی در مقابل نورهای پیرامون غرفه عکس العمل نشان داده و انرژی مشهود به صورت فلش سفید تولید می کند. در واقع فلش های سفید پرده نشانگر میزان انرژی های بی استفاده در محیط است. گفتنی است روی این پرده نقشه سوئیس حک شده است.

این غرفه بطوری احداث شده که بازدیدکنندگان می توانند طی یک زمان 10 دقیقه ای با یک خودرو کابلی از سطح غرفه که متمرکز بر تمدن و زندگی شهری سوئیس است، به سقف غرفه که نزدیک به طبیعت و سکون و آرامش است سفر کنند. طی این سفر افراد با موفقیت ها و نوآوری های این کشور بخصوص در زمینه تکنولوژی و تجربه های شهری آشنا می شوند.

 

Switzerland Pavilion Expo 2010, Fecad

 

Switzerland Pavilion Expo 2010, Constraction

 

 فیلم IMAX آلپ

در انتهای رأس چپ موجود در غرفه، بازدیدکنندگان می توانند یک صفحه نمایشی به ارتفاع 10 متر را مشاهده کنند، فیلم IMAX با نان آلپ که شامل صفحه هایی از مناظر کوه های موجود در سوئیس می باشد به نمایش در می آید.

 

 Switzerland Pavilion Expo 2010 At Night

 

 Switzerland Pavilion Expo 2010 At Night

 

Switzerland Pavilion Expo 2010, Interior

 

 Switzerland Pavilion Expo 2010, At Night

 

Switzerland Pavilion Expo 2010, cafe

 

 Switzerland Pavilion Expo 2010, Show Time

برگرفته از:
نظرزاده، احسان، "غرفه سوئیس" ، فصلنامه فرایند معماری، دی و بهمن ماه 1389، شماره 14 و 15.
www.skyscrapercity.com
www.barkowleibinger.com
www.architectureireland.ie
www.chi-athenaeum.org
www.okada-archi.com

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.