1394/04/20

درس واره شماره 20- برج های دینامیک

اشتراک گذاری

شرکت بریتانیایی داینامیک آرشیتکت گروپ Dynamic Architecture Group برج های دَوار و پویایی در سرتاسر دنیا طراحی کرده که اولین پروژه این شرکت در دبی ساخته می شود.

این برج های پویا توسط معمار ایتالیایی به نام دیوید فیشر David Fisher برای دو سایت یکی در دبی Dubai و یکی در مسکو Moscow طراحی شده است. برج دبی Dubai Tower در هشتاد طبقه ساخته خواهد شد که بیست طبقه اول آن تجاری، پانزده طبقه بعد از آن هتل مجلل شش ستاره، افزون بر این پنج طبقه بالایی آن مسکونی و ده طبقه انتهایی آن به صورت ویلایی خواهد بود. هر ویلا قابلیت داشتن پارکینگ ماشین در همان طبقه را نیز خواهد داشت که توسط آسانسورهای مخصوصی امکان انتقال را پیدا می کنند. طراحی مجزای طبقات امکان چرخش جداگانه هر طبقه به صورت مجزا را فراهم خواهد کرد. بنابراین هرطبقه قابلیت استفاده از چشم اندازهایی قابل تغییر را خواهد داشت. مدت زمان چرخش کامل هرطبقه بین یک تا سه ساعت است. کنترل چرخش طبقات به سمت چپ یا راست از طریق سیستم کنترل فرمان صوتی درنظر گرفته شده است. آسمانخراش 313 متری دارای 12 مدول طراحی مختلف است.

 

 

 برج داوینچی اثر دیوید فیشر در دبی, Davinci Tower  in Dubai by David Fisher


سقف پنت هاوس Penthouse همچنین امکاناتی از قبیل استخر شنا، حیاط سبز و فضایی برای مجالس عربی را دارا خواهد بود. هر طبقه به صورت انفرادی قادر است به آهستگی چرخش 360 درجه حول مرکز خود در هر لحظه را داشته باشد، سرعت چرخش می تواند به شش متر در دقیقه هم برسد البته این حرکت در داخل بدون نگاه کردن به بیرون قابل احساس نیست. چرخش برج این امکان را فراهم می سازد که منظره های متفاوتی از جمله جزیره نخل Palm Islands را در دید داشته باشید. این چرخش می تواند طبق فرمان اهالی ساکن در یک طبقه باشد. برای هماهنگی حرکت طبقات می توان از یک ضرب آهنگ کلی برای چرخش هر طبقه استفاده کرد.

 

 

برج داوینچی اثر دیوید فیشر در دبی, Davinci Tower  in Dubai by David Fisher 

 

برج پویا، انرژی خود را از توربین های بادی که در بین طبقاتش قرار گرفته اند تامین می کند، از طرفی با قرارگیری سلول های خورشیدی Photovoltaic Cell در بالای برج، انرژی خورشیدی نیز به نیروهای بادی اضافه می شود. مجموع بهای این انرژی ها در یک سال به طور تقریبی ارزشی معادل هفت میلیون دلار می باشد. هر توربین قادر است نیروی الکتریسیته ای معادل 0/3 مگاوات تولید کند (هر توربین بادی معمولی عمودی، نیروی تقریبی یک تا یک و نیم مگاوات تولید می کند).

در این ساختمان 48 توربین بادی در بین طبقات نصب شده است.

 

 

برج داوینچی اثر دیوید فیشر در دبی, Davinci Tower  in Dubai by David Fisher


توربین ها طوری در طبقات قرار دارند که تقریبا نامحسوس هستند. این توربین ها نه نیاز به پایه دارند و نه نیاز به فونداسیون بتنی، به علاوه در فاصله کمی از مصرف کننده قرار دارند که باعث می شود افت فشار به وجود نیاید. طرح و شکل ساختمان و همچنین استفاده از فیبر های مخصوص کربنی که در ساخت یونیت ها به کار رفته است مانع از انعکاس صدا می شود، بنابراین مراحل تأمین برق با توربین بادی، آلودگی صوتی به همراه ندارد. همچنین تولید این مقدار انرژی بدون آن که در مسائل زیباشناختی و طراحی ساختمان تاثیر بگذارد به نوبه خود پیشرفت چشمگیری در بهره گیری از این منابع انرژی است.

 

 

برج داوینچی اثر دیوید فیشر در دبی,Davinci Tower  in Dubai by David Fisher


با توجه به میانگین سرعت سالانه باد در دبی که 16 کیلومتر در ساعت است، برای تأمین برق در ساختمان 8 توربین مورد نیاز است. 40 توربین دیگر نیز می تواند تأمین کننده انرژی 5 ساختمان مشابه دیگر باشد.

طراحی این برج مانند برج هایی از این قبیل، براساس هسته بتنی مرکزی و کنسول های طبقات است، در هسته مرکزی ارتباط های عمودی و تأسیساتی قرار دارد که استوانه ای بتنی آن ها را فرا گرفته است. هرطبقه به صورتی مجزا از قطعاتی مانند برش های کیک تشکیل شده که این قطعات کاملاَ پیش ساخته هستند. نصب این قطعات بدین صورت است که با قرارگیری یک جرثقیل در بالای استوانه و دو ریل عمودی در ارتفاع برج، قطعات تک تک بر روی ریل ها بالا رفته و با چرخش جای قطعه بعدی را باز می کند.

سازنده برج ادعا کرده که با 90 نفر نیروی انسانی می توان این برج را ساخت، در صورتی که پروژه هایی از این قبیل حداقل احتیاج به 2000 نفر نیروی کار در یک زمان دارند. ساخت هر طبقه با این روش پیش ساخته سه روز زمان کاری احتیاج دارد در صورتی که در پروژه های معمول دبی ساخت یک طبقه حداقل سه هفته زمان می برد.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 



برگرفته از:
محمود گلابچی و محمدرضا گلابچی، سال 1392، "ساختمان های بلند"، انتشارات دانشگاه تهران.
www.icivil.ir
www.skyhdwallpaper.com
www.pinstopin.com
www.weirdworldfacts.com
www.designspawn.com
www.skyscrapercity.com
www.cihanozdemir.com

نظرات

نظری وجود ندارد، اولین نفری باشید که نظری ثبت می کنید.